2Un spectacol despre natura jucăușă, sălbatică, dar frumoasă a omului, despre prietenie, despre bucuria de a trăi.

Am crezut în acest proiect încă de la aflarea veştii, când era doar o idee năstruşnică. Încrederea mea se datorează în primul rând oamenilor care s-au aflat în spatele acestui spectacol. La fel de mult am crezut în fiecare dintre lupi, maimuţe, vulturi, elefanţi. Am crezut în urs, panteră, şarpe, tigru. În micul om, Mowgli. Pentru că i-am văzut crescând şi transformându-se în ceea ce eu numesc magie.

La premieră am stat în primul rând. Cuprinsă de emoţia aşteptării. Am tresărit la fiecare intrare în scenă şi m-am lăsat condusă de emoţia fiecăruia dintre cei care îmi spuneau povestea lor. Povestea mea!

Am tras aer în piept cu putere atunci când Bagheera îl găseşte pe Mowgli, admirând mişcările graţioase ale panterei. M-am amuzat şi am cântat împreună cu încântătorul Baloo. Vocea lui Kaa mi-a tăiat răsuflarea. Muzica şi coregrafia animalelor junglei mi-au fermecat simţurile. M-am lăsat purtată de muzică. De voci calde.

Am plâns ascultându-l pe Mowgli, fredonând uşor: “Ştiu, sunt mic, dar asta nu te opreşte să crezi în mine. Ştiu, sunt mic şi-mi place să visez…” Iar învingerea lui Shere Khan de către Mowgli m-a bucurat si m-a întristat în acelaşi timp. Finalul spectacolului se apropie…

După spectacol, am păşit în lumea lor. Printre costume. Am îmbrăţişat cu putere animalele junglei, pe Mowgli. pe cei care au creat acest spectacol. Pe cei care au creat emoţia fiecăruia dintre noi. Oameni generoşi, care s-au născut pentru a oferi emoţie şi bucuria de a călători, prin propriile vieţi, celor din faţa lor. Oameni care te conduc pe drumul tău, ţinându-te de mână, şi nu-ţi dau drumul decât atunci când vor şti că te-ai regăsit. “Dacă nu te cunoşti, nu ai cum sa te exprimi”, asa cum ne spune Eduard Jighirgiu, regizorul si cel care a creat muzica acestui spectacol. Shere Khan!

Claudia Hanghiuc este cea care ne-a învăţat să ne bucurăm de fiecare sunet. De fiecare notă muzicală. Edi Stancu a creat coregrafia din junglă. O joacă ordonată. Strălucitoare! Scenografia și paradiziacele costume au fost create de  Anca Pancu și Adina Gherghiceanu.

Un spectacol creat din dorinţa de a împărtăşi emoţie şi iubire. Un spectacol în faţa căruia trebuie să ajungi cu sufletul pur, lăsând emoţia să te îmbrace şi să călătoreşti alături de Mowgli în frumoasa lui aventură.

O călătorie pe care îmi doresc să o fac de fiecare dată când mă rătăcesc.

Dar nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă în urmă cu 3 ani Adriana Drăguţ Jighirgiu nu ar fi avut această idee minunată, de a crea o şcoală de musical, Acting Dream Academy. Şi-a dorit să împărtăşească iubirea pentru teatru şi să ofere tainele acestei meserii celor care vor să păşească în lumea teatrului. Un mentor şi un om cu resurse nemărginite.

“Cartea Junglei”, un spectacol creat de Acting Dream Musical Theater, primul teatru independent de acest gen, a avut premiera pe 22 noiembrie 2018 şi cu nerăbdare aştept reprezentaţiile din 2019.

Un an încărcat de magie!

Web