Într-unul dintre weekend-uri, m-am hotărât împreună cu o bună prietenă să mergem la Sibiu. De ce Sibiu? Pentru că aici te poți simți într-o altă lume… Una din turtă dulce.

r-img_7164 r-img_7167Am sosit în Sibiu la o oră târzie în noapte, dar asta nu ne-a oprit să facem o plimbare pe străzile înguste ale orașului. Noaptea părea infinit de lungă…

Am început dimineața cu un gustos mic dejun, în Piața Mare a Sibiului, apoi ne-am bucurat de soare și de frumusețea vie a orașului.

r-img_7168Am admirat, în liniște și cu ochii privind către EL, Biserica parohială romano-catolică “Sfânta Treime”, construită între anii 1726-1733.

Apoi am vizitat curtea interioară a muzeului Brukenthal. La acel moment, construcția se afla în plină reconsolidare.

Imediat după, am mers la Muzeul ASTRA. Un muzeu în aer liber, unde am petrecut ore în șir, pentru că niciuneia dintre noi nu îi venea să se desprindă din acel basm. Un loc care îți amintește de copilărie, de poveștile pe care ți le-au spus bunicii la gura sobei. De “Fata babei și fata moșului.” Un loc care te face să călătorești prin timp. Care îți readuce liniștea și pacea interioară. Care ți-i aduce în amintire pe cei dragi.

r-img_7052 r-img_7056 r-img_7049r-img_7910 r-img_7051 r-facetune_18-02-2019-17-25-57Seara, am urmărit piesa de teatru Hin und Her (ÎNCOACE ȘI ÎNCOLO) de Ödön von Horváth, în regia lui Alexander Riemenschneider, la Teatrul Național Radu Stanca – http://www.tnrs.ro/spectacole/incoace-si-incolo

Am încheiat seara ciocnind paharele de… Hugo, povestind despre piesa de teatru proaspăt văzută.

În ultima zi, ne-am hotărât să mergem la Cisnădioara, pentru a vizita Biserica fortificată din sec. XII-XIII. Pe un vârf de deal, răsare o Biserică, împrejmuită de un zid de piatră.

Urcând către Biserică, mă opream din când în când pentru a mă bucura de priveliște. De vederea în miniatură a gospodăriilor și de acoperișurile colorate. De drumurile șerpuite.

r-img_7734r-img_7736r-img_7731 Pentru că eram aproape de Păltiniș, am hotărât să luăm masa la poalele munților și să facem o scurtă plimbare printre brazi, pe zăpadă proaspătă.

Ah, câtă nevoie avem uneori să ne deconectăm de la rutina zilnică și să lăsăm imaginația și frumosul să ne îmbrace. Iar dacă partenerul de călătorie îți este un bun prieten cu o voce fantastică, care îți încântă auzul în tot acest timp, atunci ești cel mai norocos.

Sunt sigură că sunt și alte locuri minunate de care te poți bucura în Sibiu. Unul dintre ele este Valea Zânelor, pe care mi-am propus să îl văd curând. Pentru voi, care sunt cele mai misterioase locuri din Sibiu sau din vecinătatea Sibiului?