Îmi doresc să prezint și o altă bucată a Chinei. Cea… modernă. Înconjurată de zgârie nori, care împietresc Beijingul.

E impresionant să vezi clădiri infinite, biciclete rătăcite și oameni curioși.

r-img_5773 r-city-1Am mers pe Wangfujing. Iubitoarelor de shopping cu siguranță le-ar plăcea aici. Cele mai populare branduri de haine, încălțăminte sau accesorii îți ieșeau, tentant, în cale. Iar în plimbarea prin fața vitrinelor magazinelor, puteai gusta una dintre cele mai bune înghețate la cornet: cea de ceai verde.

r-wangfujingÎntr-una dintre serile friguroase am făcut o plimbare în Parcul Olimpic, unde am văzut Stadionul Național, construit special pentru Jocurile Olimpice din 2008. Sau “Cuibul de pasăre”, denumire pe care a primit-o datorită formei sale.

r-parcul-olimpicNu încurajez mersul la Grădinile Zoologice, dar… în Beijing le-am făcut o vizită simpaticilor urși panda.

r-beijing-zoo r-beijing-zoo-1Una dintre cele mai frumoase și emblematice clădiri din capitala Chinei este sediul Televiziunii Centrale a Chinei, CCTV.

r-img_5774Când m-am întors în țară, toți prietenii m-au întrebat ce am mâncat. Ei bine, am încercat multe dintre preparatele chinezești. Rața coaptă de Beijing, considerată mâncare națională în China, a fost una dintre primele preparate pe care le-am gustat. Oul centenar, supa Wonton, puiul Kung Pao sau colțunașii sunt alte câteva feluri din care m-am înfruptat din dorința de a experimenta gusturi noi. Dar să nu uit de preferatele mele: crinul, curmalele roșii și semințele de lotus.

Pe lângă descoperirea de noi gusturi, m-am bucurat să cunosc regulile mesei. Chinezii preferă mesele rotunde și circulare, pentru că această formă semnifică “uniunea”, acordând o atenție deosebită “rânduielii”. Vârstnicii și oaspeții sunt primii care iau loc la masă, iar ultimii sunt copiii. Astfel, este respectată etica tradițională chineză.

r-city-2

Obiceiul de a bea ceai verde l-am păstrat și după întoarcerea mea acasă.