Urmează o lungă călătorie: China. O călătorie încărcată de speranță. Departe, foarte departe pe globul pământesc. Dar aproape, foarte aproape în drumul către mine.

O călătorie în necunoscut.

Un zbor lung… N-am apucat să văd Beijingul pentru că imediat am zburat în Nanning.

Guangxi. Un sat din apropierea oraşului Beiliu. Niciodată nu a călcat pe acel pământ un străin. Oamenii își doreau să ne vadă, să ne atingă. Voiam să îi cuprind între brațe pe toți. Să le ofer dragostea mea.  O săptămână în care copiii au reprezentat centrul universului meu. Le simțeam bătăile inimii de fiecare dată când îi strângeam în brațe.

Încercarea de a mă supune regulilor lor… Încercarea de evadare din necunoscut.

unnamed-1Am sărbătorit împreună Noul An Chinezesc, purtând cu grație costumul lor tradițional. Printre focuri de artificii și pocnituri. Printre obiceiuri care reflecta începutul de an: “Mănâncă 6 găluște cu mac pentru a avea noroc tot anul”, “Vom dormi cu lumina aprinsă pentru a primi norocul”, “La micul dejun vom mânca spaghete de orez pentru a avea o viață lungă”.

Dansul leilor și tobe care se armonizau perfect cu râsetele copiilor.

unnamed-8unnamed-9 unnamed-10O călătorie prin sat mi-a arătat realitatea lor. Dureroasă. Le-am cunoscut gospodăriile, podgoriile și casele. Mâncarea și pământul. Bucuria și neajunsul.

unnamedcunnamed-2 unnamed-3unnamed-4unnamed-5unnamed-6unnamed-7 unnamedunnamed-13